Čerešne, jahody, maliny, ríbezle ... A kopa ďalšieho ovocie práve teraz dozrieva a je všade, kam sa človek pozrie. Prečo teda toto sezónne ovocie nevyužiť aj do dezertu, ktorý Vás nebude stáť príliš veľa času a ani kalórií. Pripomínať Vám môže bublaninu, ktorú mamičky a babičky pečú na nedeľné popoludnie ku káve. V našom recepte ale nenájdete múku ani cukor ale nálož bielkovín. Naviac je bublanina bezlepková, takže dopriať si ju môžu aj osoby, ktoré trpia bezlepkovou dietov.
Suroviny
* 5x vajcia
* 40 g vanilkového proteínu Chevron Nutrition
* 50-60 g čakankového sirupu (prípadne sladidlo podľa typu stravovania)
* 1/2 balíčka kypriaceho prášku (6 g)
* 100 ml vody
* 4 pudingové vanilkové prášky (alebo iná príchuť)
* ovocie
* Kokosový olej + strúhaný kokos na vymastenie a vysypanie formy
* Forma na pečenie
* šľahač
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 170 ° C a formu vymastíme kokosovým olejom, a posypeme strúhaným kokosom.
2. Oddelíme žĺtka a bielka. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do druhej misy dáme žĺtky, vodu, čakankový sirup a šľaháme, kým sa nevytvorí pena.
3. Do žĺtkovej zmesi pridáme pudingový prášok, proteín, kypriaci prášok a zľahka premiešame, potom vyšľaháme dohladka. Do takto pripravenej zmesi pridáme sneh a obe hmoty opatrne spojíme dohromady.
4. Vylejeme do formy na pečenie a ozdobíme ovocím.
5. Dáme piecť na 170 ° C na 35-40 minút.
6. Po vychladnutí krájame a podávame.
TIP:
1. Namiesto ovocie môžete cesto rozdeliť, 2/3 z cesta nalejete do formy, 1/3 cesta v mise zmiešate s 15 g kakaa, lyžicou vody a nalejete na hornú vrstvu, môžete zľahka premiešať.
2. Do cesta možno primiešať aj na kúsky nasekanú čokoládu, oriešky, ...
Ak sa s nami rozhodnete piecť, nezabudnite nás na vašom Instagramu označiť a použiť hashtag #ChevronRecepty.